Els sensors de contacte

De Wikicide

Sensors de contacte.jpeg

Aquests sensors són apropiats per a la vigilància de portes i finestres d'un edifici o habitatge. Per exemple si el sensor d'una porta o finestra esta connectat i la porta o finestra s'obre, s'acciona l'alarma. En ells cal destacar dos efectes:

1.- Efecte hall

2.- Efecte reed switch




Efecte hall

Detecta la presència d'un camp magnètic en una de les seves cares el qual fa que canvii el moviment dels electrons que normalment circularien en linea recta. Aquesta desviació produeix una ddp a les voreres del conductor, fenòmen que detecta un voltímetre o sensor apropiat. Funcionen amb una tensió de alimentació d'entre 10 i 30 V i un corrent de sortida menor o igual que 50 mA.

Efecto hall.png Sensor hall.jpg Sensor puerta.gif

Efecte reed swith

Es basa en l'efecte que provoca un camp magnètic en uns contactes metàl·lics intoduits en un tub de vidre. Els contactes, construits amb materials magnètics, s'uneixen o se separen en funció de la presència o no d'un camp magnètic exterior. Aquests sensors són molt barats, però tenen poca vida útil perquè es magnetizen(aixo vol dir que quant es lleva l'iman les plaques queden aferrades).

Imagen2.jpg

Eines de l'usuari