Tester

De Wikicide

Coses a tenir en compte a l'hora d'usar un tester:

  1. Mesurant resistències:
    1. El circuit ha d'estar desconnectat ( sense alimentació )
    2. Si és possible la resistència que es mesura ha d'estar separada de la resta del circuit per que és possible que estigui en paral·lel amb altres que falsejarien el resultat.
  2. Mesurant tensió:
    1. Les sondes s'han de col·locar en paral·lel.
    2. El voltímetre té resistència teòrica infinita i per tant en sèrie no deixaria passar corrent pel circuit.
    3. Les sondes han d'estar a la posició correcta al tester. Nomes alguns testers tenen la mateixa posició de sondes per mesurar corrent i tensió.
  3. Mesurant corrent:
    1. La mesura s'ha de fer en sèrie amb el circuit.
    2. Les sondes han d'estar a la posició correcta al tester. Com que l'amperímetre té resistència teòrica zero he de posar les sondes a dos punts 'equipotencials' per evitar que un curtcircuit faci malbé l'aparell o com a mínim fingui el fusible. A la pràctica això s'aconsegueix simplement tallant el fil pel qual circula el corrent que volem mesurar.
    3. Algunes entrades de l'amperímetre són FUSED, la qual cosa vol dir que tenen un fusible i heu de conexier el seu valor màxim. En cas d'haver de canviar el fusible SEMPRE s'ha de posar un valor igual o menor que el màxim.
    4. Quasi sempre tenim una entrada UNFUSED per corrents elevades, si superàssim aquest valor el tester sofriria les conseqüències ja que no està protegit.

NOTA: En cas de fondre el fusible, només deixarà de funcionar l'amperímetre, totes les altres funcions han de funcionar perfectament.

Eines de l'usuari